ACM Autoriteit Consument & Markt

ACM Autoriteit Consument & Markt

De Autoriteit Consument & Markt ACM is een bekende onafhankelijke toezichthouder die zich inzet voor consumenten en bedrijven. ACM Autoriteit Consument & Markt houdt toezicht op de mededinging, een aantal verschillende sectoren en het consumentenrecht. Met als doel een gelijk speelveld voor bedrijven en consumenten die zich aan de regels houden.Consumenten die voor hun recht opkomen en diverse Adviezen voor consumenten en bedrijven.

Gratis advies

Consumenten kunnen bij ACM gratis informatie en advies krijgen. Alle Consumenten kunnen gratis en vrijblijvend advies inwinnen bij de ACM, tevens kunnen er meldingen gemaakt worden indien er onrecht of oneerlijke problemen voorkomen tussen consumenten en bedrijven. Tevens kunt veel info inwinnen en melding maken bij Consuwijzer, indien er uiteindelijk onwettige of onrechtige handelingen geconstateerd worden kunt u overgaan naar de ACM.

Toezichthouder

De ACM houd ook toezicht op dating sites die aangemerkt zijn door Consuwijzer als frauduleus. Indien er voorvallen plaatsvinden kun je info inwinnen via de Consuwijzer en zo weer terechtkomen bij de ACM.

Onderzoek voor consumenten

Daarbij onderzoekt de Autoriteit Consument & Markt of er daadwerkelijk sprake is van misleiding van consumenten of dat er mogelijk andere regels worden overtreden. Een belangrijke reden voor de ACM om datingsites te onderzoeken en het consumentenrecht te handhaven.

Bekijk ook meerder informatie van vergelijkbare instanties

Consumenten Bond

Consumenten Bond

Thuiswinkel Waarborg

 

Keurmek veilig daten - Thuiswinkel waarborgKeurmerk Veilig daten

Keurmerk Veilig daten voor datingsites

Ecommerce Europe

Ecommerce Europe

 

 

 

Datingvergelijker