De RADAR+ test datingsites

Tros RADAR heeft enige tijd geleden een aantal datingsites vergeleken en uitgetest. Het televisie programma radar is een bekend onafhankelijk TV programma voor consumenten en eindgebruikers dat organisaties nadere onderzoekt en op onder andere de Integriteit. De bevindingen en uitkomsten worden nader met de organisaties  en uiteindelijk de consumenten gedeeld door middel van vergelijking tools. Hiervoor kun je op YouTube en Uitzending Gemist vele programma’s terug kijken. Hierbij heeft de RADAR redactie ook diverse bekende en minder bekende datingsites getest. De resultaten waren erg verrassend alle datingsites kwamen niet boven een gemiddelde Score.

 

Geen van de geteste datingsites was uitstekend

Hierbij was ook goed om te melden dat de bekendere datingsites over het algemeen niet slecht gepresenteerd hebben. De conclusie hierin is dat er voor alle datingsites nog de nodige details voor de gebruikers een update en of een verduidelijking noodzakelijk zou zijn. hierin zou vaak de transparantie verduidelijkt moeten worden.

Enkele bevindingen van het testpanel

Uit nader onderzoek is gebleken dat de meeste datingsites een vergelijkbaar aantal single mannen en vrouwen lid zijn. Er zijn gemiddeld z’n 2,5 Miljoen singles actief op datingsites. Hiervan is de helft op zoek naar een serieuze partner of relatie. Hieruit blijkt echter wel dat vrouwen vaker op zoek zijn naar vastigheid en een serieuze relatie en mannen ook wel op zoek zijn naar gezellige dates en eenmalige avontuurtjes. Erg opvallend is dat de gratis dating sites door gebruikers vaak net zo goed beoordeeld werden als betaalde datingsites. Erg interessante weetjes voor als je single bent en op zoek naar een passende datingsite.

 

De adviezen en tips van Radar

  • Let op de keurmerken

Kies een datingsite met een erkend keurmerk, blijf wel altijd op je hoede er is namelijk nog geen garantie dat er voor 100%  niks mis kan gaan.

  • Weet wat je deelt

Wees altijd voorzichtig met het delen van informatie, versturen van privé foto’s en natuurlijk privé gegevens zoals adressen.

  • Maak nooit geld over

Het komt nog steeds te vaak voor dat er gevraagd word om geld over te maken, Hierbij worden allerlei zielige verhalen gebruikt. Zorg dat je hier niet in meegaat en verbreek de verbinding en meld dit direct bij de site.

  • Houd veilig contact via de datingsite zelf

Hierbij kun je altijd terugvallen op steun en support van de datingsite. Uiteraard is het erg vervelend als je leuke contact ineens een stalker blijkt en mails blijft sturen of via telefoon of Facebook. Houd verdere persoonlijke gegevens anoniem.

  • Deel je nieuwe flirt met naasten

Vrienden en naasten zijn vaak kritischer en kunnen je hierin adviezen geven, neem deze serieus. Andere staan er namelijk net iets verder vanaf en kunnen een hele verfrissende blik geven.

  • Google de profielfoto

Het komt vaak voor dat foto’s van internet geplukt worden om zo als iemand anders over te komen. Google de foto even via Google images vaak kun je dan al zien of de naam en foto’s overeenkomen en personen echt zijn zoals zij zich voordoen.

  • Het is te mooi om waar te zijn

Dan is het vaak ook zo. Het komt vaak voor dat de mooiste profielfoto’s op zoek zijn naar een date en alles wat jij leuk vind zij ook leuk vinden. Erg toevallig of misschieten toevallig. Gebruik hierbij je nuchtere verstand. Laat je ook niks opdringen door andere leden en ga geen verhitte discussies aan. Stop direct het contact en meld dit bij de support van de datingsite.

 

Top 3 van geteste datingsites

 

 
#
Site
Naam
Aanmelden
 1  Parship Nr 1  Naar de website
 2  E-matching nr 2  E-matching  Naar de website
 3  Lexa Nr 3  Lexa  Naar de website

 

De test

Deze test is gebaseerd op de bron van: Radar.Avrotros.nl. Aan deze enquête hebben bijna 6000 mensen aan meegedaan. Deze datingsites werden het best beoordeeld op onder andere de volgende criteria: website, prijs, succes rate, eerlijkheid, aantal reacties, kwaliteit reacties en het aantal niet-actieve profielen. Deze keer heeft tros radar alle bekende en meestgebruikte datingsites voor jullie onder de loep genomen. Bekijk ook de top 3 best geteste websites.