Hoe weet ik dat of een dating website veilig is

Iedereen wil tegenwoordig veilig daten op internet, daarom geven wij graag tips waar je allemaal op moet letten om te kijken of een website wel veilig is. Een van de belangrijke punten hier bij is dat de website veilig met je gegevens omgaat. Hiervoor moet je website voldoen aan strenge eisen voordat dit certificaat afgegeven kan worden.

 

Hoe zie ik of mijn datingsite een certificaat heeft?

Enkel datingsites waarvan de veiligheid daadwerkelijk gewaarborgd is krijgen een certificaat. Je kunt de website bezoeken en kijken of er in de browser links naast de website URL een groen slotje zichtbaar is. Dit geeft aan dat de website een SSL certificaat gebruikt en je gegevens veilig en geen geëncrypteerd verstuurd. Tevens geven de meest gebruikte browsers ook aan als de website niet voorzien is van dit certificaat.

 

Is de website https?

Wil je weten of je website wel https is dan kun je dit als volgt controleren. je kijkt of er voor de datingwebsite https in de URL balk in je browser staat samen met een slotje of groen icoontje. Alleen dan voldoet de website aan het hyperText Transfer Protocol Secure, afgekort https. Dit zorgt ervoor dat de data die je verstuurd op een veilige manier uitgewisseld word. Alle site die dit voeren voldoen zij aan Transport Layer Security TLS. let hier goed op als je een datingsite bezoekt.

Wat is een SSL certificaat?

Dit certificaat zorgt ervoor dat de website die je bezoekt een veilige en geen geëncrypteerde verbinding heeft met de server van de date site. Hier is er een versleutelde verbind tussen de datingsite en de bezoeker. Dit certificaat leest je browser en geeft hiermee aan dat er een veilige verbinding is. Met deze verbinding kunnen cybercriminelen niet met je wachtwoord en persoonsgegevens er van door. Een veilig gevoel zodat je veilig kunt daten en mogelijk de liefde van je leven kunt ontmoeten.

Keurmerk Veilig daten

Het keurmerk zorgt er ook voor dat de datingsite aan de voorwaarden voldoen om als gebruiker veilig te kunnen daten. Kijk daarom of de website ook voldoet aan het Keurmerk.

Meer informatie over Keurmerk Veilig daten

Thuiswinkel waarborg

Met een gerust hart shoppen en online aankopen doen, daar staat dit keurmerk voor. Alle bekende shopping en datingsites zijn hier bijna op aangesloten. Zodat je weet dat je aankopen met een gerust gevoel kunt doen.

Meer informatie over thuiswinkel waarborg