Keurmerk Veilig Daten

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles over het Keurmerk Veilig daten Nederland

De grote datingsites in Nederlandse Date markt hebben in samenwerking met de Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Bij de ontwikkeling hiervan is het keurmerk is uitvoerig overleg gevoerd met de Consumentenbond, in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org. Dit heeft een mooi en betrouwbaar keurmerk opgeleverd en zijn er duidelijke regels waar datingsites aan moeten voldoen om het logo en keurmerk te kunnen voeren van het Keurmerk Veilig Daten. De Stichting Keurmerk Veilig Daten is hiervan de onafhankelijke en deskundige toezichthouder. Deze stichting controleert of datingsites voldoen aan de toetredingsvoorwaarden en of de aangesloten datingsites zich aan de regels houden.

Waarom het Keurmerk?

Het keurmerk is tot stand gekomen om de veiligheid en betrouwbaarheid van bestaande Nederlandse datingsites te garanderen. Alleen de beste sites komen hiervoor in aanmerking. Door het kenmerk kunnen klanten meteen zien dat de datingsites voldoen aan de normen van het Keurmerk Veilig Daten.

Belangrijke toetsing punten zijn onder andere, eerlijke prijzen waarbij een transparante en duidelijke vermelding staat weergegeven. Gebruikersvriendelijke voorwaarden, een uitstekende klantenservice die goed bereikbaar zijn voor vragen en mogelijke klachten. De websites treden hard op tegen oplichting en doen hier alles aan om de site zo veilig mogelijk te houden.

Hieronder een overzicht van de datingsites die voldoen aan het Veilig daten Keurmerk: