Website van het Jaar

Elk jaar word er door Websitevhjaar.nl de populairste en beste website gekozen in de categorie daten. De datingsites worden volgens strikte procedure geselecteerd met de volgende specificaties: Websites gericht op dating, relaties en nieuwe mensen ontmoeten.

 

Hierbij worden de volgende reglementen aangehouden volgens Websitevhjaar.nl. Per categorie zijn er maximaal 12 genomineerden. Websites worden genomineerd via onderstaande selectieprocedure:

 

Wat zijn deze regels

1. Winnaars van de voorgaande editie, indien categorie hetzelfde is (afhankelijk van voorgaand jaar zijn dit 1 of 2 websites) en de runner-up voor Beste Website van de voorgaande editie.

2. Maximaal 5 websites per categorie die zich aangemeld hebben voor een wildcard.Websites kunnen zich hier aanmelden om kans te maken op een wildcard.

3. Maximaal 5 websites per categorie uit de Top 100 lijst van Alexa. Per land moet de website beschikbaar zijn in de taal van het land, waarbij de websites door de organisatie zijn ingedeeld naar de 24 categorieën. Websites die niet binnen één van de categorieën vallen, worden niet genomineerd.

4. Als er nog plek is op de nominatielijst zullen door middel van een panelonderzoek onder 400 respondenten per land uit het OpinionBar panel de meest genoemde websites genomineerd worden. Per land moet de website beschikbaar zijn in de taal van het land, waarbij de websites door de organisatie zijn ingedeeld naar de 24 categorieën. Websites die niet binnen één van de categorieën vallen, worden niet genomineerd.

Dating website van het jaar

Sinds 2011 worden er een keer per jaar de websites geselecteerd en genomineerd. Via de site van Websitevhjaar.nl kunnen consumenten dan stemmen in de gewenste categorie op de website waar de voorkeur naar uit gaat. Hier kan gekozen worden voor de favoriete site en door middel van beoordeling die hieraan gekoppeld word uiteindelijk de Website van het Jaar gekozen.

 

De prijzen en categorieën

Per categorie zijn er twee prijzen te winnen:

  1. De beste website: de site met de hoogste gemiddelde score voor inhoud, navigatie, design en aanbevelingsintentie
  2. De populairste website: de site met het hoogste aantal stemmen

Categorie dating

Website van het Jaar is een neutrale instantie die op basis van de beoordelingen en het aantal stemmen op de genomineerde site eens per jaar de winnaar bekend maakt op de Website van het Jaar Awardnight, hier worden de winnaars bekendgemaakt. De winnaars van de datingwebsites hebben wij hier op Datingsites-Reviews voor jullie op een rij gezet.

Bekijk ook alle voorgaande jaren

Website van het jaar 2012

Website van het jaar 2013

Website van het jaar 2014

Website van het jaar 2015

Website van het jaar 2016

Website van het jaar 2017

Website van het jaar 2018

Website van het jaar 2019

Website van het jaar 2020

Website van het jaar 2021